Wie zijn wij?

Welkom op de website van Dojoka!

 

Wie zijn wij?

 

Oprichting

Wij zijn een bedrijf dat is opgericht in september 2020 en staat voor een weerbare en respectvolle samenleving.

Voor jeugd en volwassenen

Niet alleen de jeugd staat centraal, want wij bieden ook lessen aan aan volwassenen!
Wij proberen ieder lid op zijn of haar eigen niveau uit te dagen zodat iedereen op een leuke en uitdagende manier kan blijven sporten.

Trainingen en cursussen

Wij geven lessen op het gebied van Judo, Aikido en jeugd gevechtstechniekentraining waarbij gedrag, houding, sportiviteit en techniek centraal staan. Ook zullen we regelmatig zelfverdedigingscursussen en weerbaarheidslessen verzorgen voor specifieke doelgroepen. Gezien een (onzekere) tiener andere begeleiding en tips nodig heeft dan een vrouw die weerbaarder wil worden zullen deze groepen ook op hun eigen manier en in hun eigen setting les krijgen.

Leuk maken met elkaar

Ook proberen we het vooral leuk te maken met elkaar. Zo organiseren wij ieder jaar een jeugdkamp en zullen we ook regelmatig activiteiten (buiten, een filmavond, ..), examens, wedstrijdjes en andere leuke dingen organiseren. We proberen ook de ouders/verzorgers van de jeugd hierbij te betrekken door te participeren bij bijvoorbeeld onze eigen wedstrijdjes, ons kamp of een “sport-met-je-ouders” les. Het is een jong bedrijf, maar de ervaring in o.a. het judo, MMA en jiujitsu en het lesgeven is er al vanaf 1980 respectievelijk 1990.

Dojo
koffie-/ouderruimte
1e training aikido bij Dojoka
Brandweerworp<br />

Kernwaarden

 

Wij staan als bedrijf voor de volgende kernwaarden:

  • Gevechtstechnieken zijn er ter verdediging, weerbaarheid en voor in de sportschool; wij zijn tegen het als aanval gebruiken van gevechtstechnieken buiten de sportschool;
  • Sporten doe je samen, met elkaar en respectvol naar elkaar; pesten, uitsluiting of dergelijk gedrag wordt dan ook niet getolereerd in de lessen;
  • Sporten is leuk; we ontspannen met elkaar door inspanning – ieder kan groeien vanuit zijn/haar eigen niveau;
  • Discipline is belangrijk bij o.a. Oosterse vechtsporten en ook daarbuiten; we houden ons aan de regels, behandelen elkaar respectvol en kunnen af en toe tegen een stootje.

Wij verwachten van onze leden dat zij deze kernwaarden onderschrijven en eraan meewerken, hetzelfde mag er van onze eigenaren/medewerkers/vrijwilligers verwacht worden. Zo beschikken al onze medewerkers over een recente VOG (verklaring omtrent gedrag).

Even voorstellen

Winand

Winand

Eigenaar en hoofdtrainer van de sportschool. Hij judoot al vanaf zijn 8e en geeft vanaf 2016 wekelijks les in het judo en vanaf 2018 in het jeugd MMA. Hij heeft 1e Dan judo. Hij heeft naast het judo zich ook het jiujitsu en MMA eigen gemaakt.
Hiernaast heeft hij ruim 15 jaar ervaring in de revalidatiebranche en verzorgt hij al vanaf zijn 18e wekelijks zwemlessen bij de reddingsbrigade.

Suzanne

Suzanne

Mede-eigenaar, informatie gever, wedstrijd- en kampleiding en assistentie in o.a. sportkantine, boekhouding, communicatie en administratie.
2e band (=5e Kyu) aikido behaald.

Kjeld

Kjeld

Assistent trainer, judoot al vanaf 2013 en vaak 5 dagen per week aan het trainen. Hij heeft inmiddels de bruine band in judo behaald en is aan het trainen voor zijn 1e Dan. Vanaf 2017 geeft hij mede les aan de (jeugd)groepen. Kjeld zorgt ervoor dat er voor iedereen tijd en extra begeleiding is.

tyge

tyge

Vrijwilliger, helpt voor een kopje koffie of dergelijke. Regelmatig te vinden op de judomat, inmiddels in bezit van groene slip judo.